Spoštovani destilarji!

ŠKRD Na placu bo tudi letos v sklopu festivala Gin & Brin organiziral ocenjevanje ginov in brinjevcev. Izvedeno bo kot zaprt dogodek. Ocenjevalno komisijo sestavljajo razni slovenski in zamejski strokovnjaki na področju žganih pijač, sommelierstva, destilacije in gostinstva.

Prijava vzorca na ocenjevanje ni pogojena z vašo prisotnostjo na festivalu Gin & Brin. Je pa vsekakor zaželeno, da se v primeru sodelovanja našega festivala udeležite, saj bomo priznanja za najvišje ocenjene destilate podelili v sklopu petkovega dogajanja (30. junij 2023).

Prijave se odpirajo 16. maja 2023. Vzorce bo mogoče prijaviti najkasneje do 5. junija 2023. Sodelovati pa je mogoče v naslednjih kategorijah: London Dry gin, hladno zmešan gin, destiliran gin, sadni gin, brinjevec, liker na osnovi gina, žgana pijača z aromo brinja (nova kategorija od leta 2023). Destilati bodo ocenjeni po 100-točkovnem sistemu.

Več si preberite v vabilu za sodelovanje na spodnji povezavi. O rezultatih vas bomo obvestili najkasneje 25. junija 2023.

VABILO k prijavi vzorcev na 4. ocenjevanje ginov in brinjevcev – Gin & Brin festival 2023

INVITATION to register samples for 4th Gin & Brin Awards – Gin & Brin festival 2023

Povezava do PRIJAVNICE / Link to REGISTRATION FORM

Namen izvedbe ocenjevanja ginov in brinjevcev je predvsem spodbujanje pridelave kvalitetnih izdelkov in splošno dvigovanje kakovosti le-teh, zato vas lepo vabimo k sodelovanju.