Ponovno se vidimo 30. junija in 1. julija 2023 na že znani lokaciji, prireditvenem prostoru v Dutovljah! V senci borovcev se bomo družili ob odličnih slovenskih destilatih in gin & tonikih. Na več strokovnih predavanjih in delavnicah se boste naučili marsikaj o ginu, brinjevcu in njuni pestri zgodovini. Dogajanje bo pospremila odlična rock’n’roll glasba ter stojnice z ulično hrano.

RAZPORED DOGAJANJA:

PETEK, 30. junij 2023, 18.00-02.00:

 • 18.00-02.00 Degustacije ginov, brinjevcev in koktejlov z destilarji na stojnicah. Z nami bodo naslednje destilarne: Karakter, Petriot, Limaks (Limbay), Svarog, Domačija Vrabči, Kmetija pr’ Komarjevih, Chicken Valley Distillery, Mala voda, Farma Jakne, Pozvačin, Društvo ljubiteljev domače žganjekuhe, Zeliščni raj Slovenske Istre, Denis Iskra.
 • 18.00-21.00 Sprehod med aromati (ŠKRD Na placu).
 • 18.30-20.00 Predavanje Majde Debevc: Na kratko o ginu. Prijave so obvezne. PRIJAVNICA
 • 20.00-20.30 Podelitev priznanj najvišje ocenjenim destilatom na 4. ocenjevanju ginov in brinjevcev (gost: župan Andrej Sila)
 • Večerni koncert pod borovci: MASHARIK in NE JOČI PEVEC.

SOBOTA, 1. julij 2023, 16.00-02.00:

 • 16.00-02.00 Degustacije ginov, brinjevcev in koktejlov z destilarji na stojnicah. Z nami bodo naslednje destilarne: Karakter, Petriot, Limaks (Limbay), Svarog, Domačija Vrabči, Kmetija pr’ Komarjevih, Chicken Valley Distillery, Mala voda, Farma Jakne, Pozvačin, Društvo ljubiteljev domače žganjekuhe, Beyond Mura Distillery, Alps AG, Vina in žganja Koglot, Kazaro.
 • 16.00-21.00 Sprehod med aromati (ŠKRD Na placu)
 • 17.00-18.00 IGRA: Gin & Tonik Mystery Box (Team Building Lab). Prijave so obvezne. PRIJAVNICA
 • 18.30-20.00 Delavnica Denisa Iskre: O destilaciji brinjevih storžkov. Prijave so obvezne. PRIJAVNICA
 • 20.00-21.30 IGRA: SEKIROMET (Team Building Lab). Prijave so obvezne. PRIJAVNICA
 • Večerni koncert pod borovci: TURN ON IRISH in PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA.

Za najaktualnejše informacije sledite našim stranem na družabnih omrežjih (Facebook, Instagram).

PREDSTAVITEV NASTOPAJOČIH GLASBENIKOV:

MASHARIK

Z nami bodo: v petek, 30. 6.

Spletna stran: POVEZAVA

Masharik je čutni organizem gorenjskih glasbenikov, ki prepleta blues, rock in psihedelijo, pridih soula pa doda Mašin vokal. V ospredje svoje glasbe postavljajo čutnost, iskrenost in dinamičnost. Izvajajo avtorsko glasbo, ki jo pišejo v slovenščini, vzdušje pa začinijo tudi s kakšno interpretacijo svojih najljubših pesmi. V letu 2022 so izdali svoj prvi single z naslovom Stran od oči. Pri nas bodo zagroovali na petkov večer festivala. Ne zamudite – na Primorskem jih ne srečate prav pogosto!

NE JOČI PEVEC

Z nami bodo: v petek, 30. 6.

Spletna stran: /

Na petkov večer festivala bodo z nami tudi Ne joči pevec! Za tiste, ki jih mogoče še ne poznate: zasedbo sestavlja zanimiva kombinacija harmonike, kitare in bobna. Ampak ni vse tako kot zgleda. Njihov stil bi najbolje opisali kot rock’n’roll na harmoniko. Dobra energija in fešta do poznih (ali zgodnjih) ur sta zagotovljena!

PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA

Z nami bodo: v soboto, 1. 7.

Spletna stran: POVEZAVA

Prismojeni profesorji bluesa ubirajo strune v ritmih bluesa, funka, r&b, ter podobnih zvrsti v stilu 60. in 70. let prejšnjega stoletja. Ti štirje jezdeci glasbene apokalipse, ki zase pravijo, da z ramo ob rami, na neukrotljivih oslih jezdijo proti obzorju, svoje usvarjanje opišejo z naslednjimi besedami: malo jedače, veliko pijače ter ogromno zlomljenih src ter polomljenih palic, s krvjo premazanih strun ter pretrganih razmerij, ne glede na petek ali svetek. Legenda pravi, da so nekoč igrali celo v konzervi sardin. Ker nismo sardine, tega žal ne moremo potrditi. Vam pa lahko zaupamo, da so nekoč, daljnega leta 2017, zagotovo igrali na čisto prvem (!) festivalu Gin & Brin. Sedem je pravljično število in zato tudi pravo leto za njihov povratek v Dutovlje. Natančneje v soboto, 1. julija. Mi se že veselimo. Pa vi?

TURN ON IRISH

Z nami bodo: v soboto, 1. 7.

Spletna stran: POVEZAVA

Turn on Irish je slovenska glasbena skupina, sestavljena iz petih prekaljenih glasbenikov, ki jih združuje ljubezen do irske glasbe, plesa, petja in zabave. Skupina deluje že devet let, preigravajo pa tradicionalno irsko glasbo. Na našem festivalu nam bodo s svojim energičnim nastopom z zvokom pristnih irskih instrumentov popestrili sobotni večer.