Na letošnjem festivalu se bosta odvili delavnica in predavanje, na katera se že lahko prijavite!

PREDAVANJE: Na kratko o ginu – zaradi nepredvidenega dogodka predavanje odpade. Nadomestna delavnica je navedena spodaj.

Termin: petek, 1. 7. 2022, 18.30-20.30

Prijavnina: 20 €

Prijavite se lahko tu: https://forms.gle/3b6xR3DKKChBYMb9A

Predava: Majda Debevc (Sommelier Master)

Majda Debevc je izjemna strokovnjakinja na področjih vina, žganih pijač, tobaka in še česa. V vsako stvar se skuša poglobiti do potankosti, pri čemer se posebej odraža njena ljubezen do zgodovine in filozofije. V svetu žganic so te teme tesno povezane in ni čudno, da je ta svet vzela za svojega.

Kot rada pove, se tovrstne pijače ne imenujejo zastonj “spirits”: pri njih ne gre za kemijo, temveč za umetnost, filozofijo, povezavo med zemeljskim in nebeškim ter človeško roko. Majda je tudi soustanoviteljica šole Sommelier Master, kjer med drugim vodi svoje obsežno, toda neverjetno zanimivo izobraževanje Spirit Academy. Če ste ljubitelj_ica različnih žganih pijač, vam ga toplo priporočamo.

Na predavanju nam bo Majda podrobneje predstavila marsikatero zanimivost o ginu, ki je še ne poznate. Predavanje pa bo pospremila tudi degustacija nekaj vzorcev.

DELAVNICA: Gin & tonik – priprava in degustacija

Termin: sobota, 2. 7. 2022, 18.30-20.00

Prijavnina: 20 €

Prijavite se lahko tu: https://forms.gle/UcLuTPthXoKoLmFG6

Predava: Andrej Colarič (WSET 2. stopnja – žgane pijače)

Gin & tonik – ena osnovnih, klasičnih mešanih pijač je v zadnjem desetletju z razcvetom butičnih destilarn dobila nov zagon. Zelo verjetno ste njeni ljubitelji tudi vi – in tudi če niste, verjamemo, da vam bo Andrej skozi to delavnico odprl nova vrata s kombinacijami okusov, na katere morda še niste pomislili.

Skupaj z njim se bomo podali na pot pot odkrivanja čudovitih okusov in arom, ki jih srečamo tako v ginih, kot v tonikih. Na razumljiv način se bomo sprehodili skozi teorijo v spremstvu praktične degustacije ter se na interaktiven način naučili pripraviti svoje vrhunske gin & tonike v različnih kombinacijah. Delavnica vključuje tudi 4 gin & tonike. 🍹

Več o Andreju Colariču: https://tekoce-zadeve.si

DELAVNICA: O ocenjevanju ginov

Termin: petek, 1. 7. 2022, 18.30-20.00

Prijavnina: 10 €

Prijavite se lahko tu: https://forms.gle/CyULU5knSXup7gax9

Predavata organizatorja ocenjevanja ginov in brinjevcev: Jure Krstan (Sommelier 1. stopnje, Spirit Academy) in Rok Žvab

Predavanje Majde Debevc, ki bi moralo biti na sporedu v tem terminu, žal zaradi višje sile odpade. V Sloveniji je žal malo takšnih strokovnjakov za žgane pijače, kot je Majda, zato ustrezne zamenjave ne moremo poiskati. Smo se pa zato odločili, da vam pripravimo nekaj, s čimer se ne srečate vsak dan.

Skupaj z organizatorjema našega ocenjevanja ginov in brinjevcev se bomo sprehodili skozi nekaj zanimivih vzorcev z letošnjega ocenjevanja. Spoznali bomo kriterij, po katerem naša komisija ocenjuje destilate in se v dodeljevanju točk preizkusili tudi sami. Delavnica je namenjena vsem tistim bolj radovednim, ki se želite naučiti še bolj ceniti destilate, ki jih naši ‘ginarji’ pripravljajo.

kozarci_ocenjevanje ginov