Spoštovane destilarke in destilarji!


Tudi letos bomo v sklopu festivala Gin & Brin izvedli ocenjevanje ginov in brinjevcev, ki bo letos potekalo že tretjič. Ocenjevanje bo potekalo v petek, 18. junija 2022. Ocenjevalno komisijo bo sestavljalo 10 slovenskih strokovnjakov na področju destilacije, sommelierstva, kulinaričnega novinarstva in gostinstva.


Sodelovati je mogoče v 6 kategorijah: London Dry gindestiliran ginhladno zmešan gin (‘compound gin‘), sadni gin, brinjevec in liker na osnovi gina.


Sodelovanje pri ocenjevanju ni pogojeno z vašo prisotnostjo na festivalu Gin & Brin. Je pa vsekakor zaželeno, da se v primeru sodelovanja našega festivala udeležite, saj bomo priznanja za najvišje ocenjene destilate podelili v sklopu petkovega dogajanja.


Za sodelovanje na ocenjevanju moramo vaše prijavnice in vzorce prejeti najkasneje do petka, 27. 5. 2022pristojbina pa mora biti poravnana najkasneje 3 dni pred ocenjevanjem. Vzorce (vsaj 0,5 l) nam lahko pošljete po pošti, dostavite v Dutovlje (Gostilna Ukmar) ali pa jih po dogovoru prevzamemo v Ljubljani (kontakt je Jure Krstan, 041 587 547). Pri pripravi vzorcev bodite pozorni, da uporabite čisto steklenico in pravi destilat ter da steklenice ustrezno označite!

Več podrobnosti si preberite v vabilu na spodnji povezavi:

VABILO

PRIJAVNICA

Prijavite lahko enega ali več vzorcev. Za vsakega pa morate izpolniti svojo prijavnico in vzorce jasno označiti. Strošek prijave na ocenjevanje je 15 € na vzorec, ki ga poravnate s plačilom po računu. Račun vam pošljemo po prejemu vaše prijave.

Namen izvedbe ocenjevanja ginov in brinjevcev je predvsem spodbujanje pridelave kvalitetnih izdelkov in splošno dvigovanje kakovosti le-teh, zato vas lepo vabimo k sodelovanju.

Srečno!

Ekipa festivala Gin & Brin